ЗДРАВЕ, ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИ, СТАТИИ, УПРАЖНЕНИЯ

7 начина за отслабване вкъщи

7 начина за отслабване вкъщи

към ИЗГОРИ МАЗНИНИТЕ

отслабване

Вижте как да поддържате форма и същевременно с това да разпускате в края на работния ден

Спортуването е важен фактор, за да изглеждаме добре и в същото време да поддържаме организма си здрав. В забързаното всекидневие обаче все по-трудно намираме време да отидем на фитнес или да се запишем на някакъв спорт.

Вижте няколко лесни начина да спортувате вкъщи след работа или през дъждовния уикенд.

1. Въртене на обръч

Актрисата Мариса Томей и певицата Бионсе поддържат телата си красиви именно като въртят обръч. Упражнението помага за оформяне на талията и стягане на корема. За целта изберете по-голям и тежък обръч, защото детските са много леки. Не се отказвайте, ако в началото обръчът често пада, с времето ще се усъвършенствате и резултатите ще са налице.

2. Скачане на въже

Половин час скачане на въже гори до 340 калории. За да извлечете максимума от всеки скок, дръжте тялото си изправено и скачайте ниско до земята.

3. Тенис

Не е задължително да сте на корта и да имате партньор, за да поиграете тенис.

Изберете си подходяща стена на къщата или гаража, пред която има равна площ. Грабвайте ракетата и топката и започвайте. Половин час игра на тенис ще изгори до 270 от калориите. Освен това ще раздвижите тялото след цял ден седене в офиса.

4. Енергична разходка

Какво по-хубаво от това да съчетаете полезното с приятното и след дългия работен ден да се поразходите в парка с приятелка.

Не си мислете обаче, че ще имате време за приказки. Скоростта на ходене трябва да е толкова бърза, че да не можете да поддържате постоянен разговор. Само така ходенето ще ви донесе резултати, а именно 170 изгорени калории за 30 минути.

5. Бягане

Няма как да пропуснем традиционното тичане. Когато бягате, натоварвате всички части на тялото и изразходвате много енергия. В резултат на това, ако бягате без почивка 1 час, ще изгорите 700 калории. Може да съчетаете тичането и с упражнения за ръце и не забравяйте, че преди кроса трябва да загреете добре.

6. Танци

Това е любимата отметка от списъка. Никога не е късно за танци. Пуснете си любимите песни и започвайте. Това може да не е най-ефикасният начин да горите много калории, но е отпускащо и най-вече – забавно. Ключът е да изберете бързи песни и да поддържате темпото високо.

7. Кънки

Карането на кънки е най-доброто средство за сваляне на калории. Половинчасова тренировка ви освобождава от 420 калории. Кънките са толкова ефикасни при топенето на мазнини, защото напрягате задните части и бедрата, като редувате натоварването равномерно между лявата и дясната половина на тялото.

Независимо от това кой вариант за спорт ще изберете, практикувайте го редовно и резултатите ще се появят.