ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИ, СТАТИИ, ФЕТБЪРНЪРИ

ФОРСКОЛИН (Forskolin) – мощният убиец на мазнините

ФОРСКОЛИН (Forskolin) - мощният убиец на мазнините

Към страницата на Thermo Shape Pro + Forskolin

ФОРСКОЛИН (Forskolin) - мощният убиец на мазнините

Може да сте чували за форсколин в медиите напоследък, тъй като е включен в много публикации заради неговите ползи при отслабване. Популярния д-р Оз го е включил в списъка на “най-добрите добавки за отслабване на корема” заради своите термогенни свойства. Виж в WikiPedia.

Forskolin (Coleus Forskohlii) е билка, от семейството на ментата, която расте в земите на Индия, Непал и Тайланд. Наричат го още индийска коприва. Използвала се е още от времето на азиатските медицински течения Хинду и Аюрведа, като лек срещу различни здравословни проблеми.

Използваемата част на Колеус е неговото коренище, от което се изолира биоактивно вещество, наречено форсколин. Именно форсколин (Forskolin), е субстанцията, която носи редица здравни ползи за човешкия организъм.

Форсколин (Forskolin) оказва благоприятно въздействие върху сърдечносъдовата система и дейността на сърдечния мускул. Поради факта, че има съдоразширяващ ефект, понижава нивата на кръвното налягане. Използва се в лечението на глаукома, защото понижава вътреочното налягане и срещу някои респираторни заболявания като астма.

Отскоро обаче, биоактивната субстанция Форсколин (Forskolin), съдържаща се в Колеус форсколи, придобива още по-висока популярност, поради способността си да разгражда мазнините и да ускорява метаболизма.
Форсколин е изключително ефективно средство за поддържане на нормално телесно тегло. Приемът му активизира дейността на ензима аденилат циклаза, който участва в производството на биохимичното съединение аденозин монофосфат, от което пък зависят правилните метаболитни процеси в човешкия организъм.

Аденозин монофосфат предизвиква ускоряване процеса на термогенеза (повишаване на телесната температура), при което се улеснява изгарянето на мастните натрупвания. Поради тези причини, суплементите, съдържащи екстракт от Колеус форсколи, спадат към групата на спортните хранителни добавки, наречени термогенни фетбърнъри.
Термогенни фетбърнъри, или както ги наричат още – термогеници, са особено ефективни при спортуващи хора. Те стимулират метаболизма и изгарянето на излишните калории, посредством провокиране на термогенезата по време на съответното физическо натоварване.

Форсколин (Forskolin) – екстрактът от корен на Колеус форсколи, е широко използван в редица хранителни добавки за намаляване на телесното тегло. Той ефективно допринася за разграждането на мазнините, като редом с това спомага за запазването на натрупаната вече мускулна маса. Форсколин подпомага дейността на щитовидната жлеза и засилва метаболизма по съвсем естествен начин. Ефективността му по отношение изгарянето на мазнините, понякога е сравнявана с действието на ефедрина. Но тук трябва да се има предвид, че форсколин не предизвиква нежеланите странични ефекти на вече не толкова предпочитания ефедрин. Форсколин няма негативни последствия върху централната нервна система, тъй като не води до невротични и еуфорични състояния, за разлика от повечето агенти, участващи в активирането на липолитичните хормони.

Форсколин (Forskolin) – екстрактът от корен на Колеус форсколи, провокира загубата на излишно тегло предимно чрез намаляване на мазнините в тялото и запазване на активната телесна маса. Форсколин регулира правилното съотношение между чистата телесна маса и натрупаните мазнини, което е определящо за добрия външен вид и здравословно тегло.