ЗДРАВЕ, СТАВИ И СУХОЖИЛИЯ

Една капсула MSM на ден намалява бръчките за няколко месеца

Една капсула MSM на ден намалява бръчките

NOW Foods MSM 1000 mg
PEAK MSM 1000 mg
HAYALabs MSM 500 mg

МСМ (methylsulfonylmethane) е евтино органично сярно съединение, което можете да закупите от почти всяка аптека, приложенията му са многобройни, но най-често се среща в препарати за протекция на ставите. Американски изследователи провели експеримент с хора на възраст 35-69 години и установили, че дори при скромен прием от 1 грам MSM на ден, бръчките на лицето стават по-малки и дори могат да изчезнат напълно.

Една капсула MSM на ден намалява бръчките

Проучването се спонсорирано от Bergstrom Nutrition. Звучи обещаващо. И все пак се чувстваме принудени да кажем веднага, че водещият изследовател на проучването Родни Бенджамин е свързан с Bergstrom Nutrition, продуцент на OptiMSM. Бенджамин публикува доста интересни изследвания за биологичния ефект на МСМ.

Проучване 1

Изследователите разделили 20 човека в 2 групи. Едната група приема 3 грама MSM дневно в продължение на 16 седмици, другата – плацебо. През това време изследователите констатирали, че бръчките в ъглите на очите на субектите, които приемали MSM частично изчезват.

Една капсула MSM на ден намалява бръчките 1

Проучване 2

Във второ проучване изследователите сравняват ефекта на добавката с 1 грам MSM с ефекта на добавката с 3 грама MSM на ден. За целта те разделили 63 човека в 2 групи, в експеримент, продължафващ 16 седмици.

Броят на бръчките и / или размерът на лицевите бръчки намалява и в двете групи.

Една капсула MSM на ден намалява бръчките 2

Една капсула MSM на ден намалява бръчките 3

Заключение

“Резултатите от това проучване предполагат, че МСМ, приета през устата, може да бъде полезна за здравето на кожата и намаляването на фините линии и бръчки, в доза, която е 1 грам на ден”, пишат изследователите.

Source:
Int J Vitam Nutr Res. 2020 Feb 21;1-10. doi: 10.1024/0300-9831/a000643. Online ahead of print.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *