ВИДЕО, ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИ, ФЕТБЪРНЪРИ

THERMOSENE – Стоп на ЦЕЛУЛИТА. Категорично!

THERMOSENE - Стоп на ЦЕЛУЛИТА. Категорично!

Thermosene PharmaPhorce-EFX е нова продуктова линия в семейството на SATURN, специално разработена за сериозни атлети. Най-съвременна формула за отслабване и премахване на целулита с енергизиращ ефект.

Най-съвременна формула за отслабване и премахване на целулита с енергетизирщ ефект.

Целулитът без съмнение е едно много сериозно заболяване, касаещо абсолютно всички жени. Това явление пречи както на самочувствието на дамата, така и на интегрирането й в съвременното общество. При едно от последните изследвания било доказано, че целулит се среща при 78,6% от жените в страната ни, като при наднормени дами процентът бил 89,3, а при такива с нормална телесна маса 67,1%.

Целулит – причини за появяването му, методи за лечение и превенция.

Както сами виждате, данните са фрапиращи и ужасни за всеки човек. Явно повечето жени имат целулит, макар никоя от тях да не го иска. Трябва да обобщим, че това изследване доказва, че целулитът не е състояние, което се среща само при жени с наднормено тегло. Процентът на тези, при които се среща с нормално тегло, не е много по-малък. Затова никоя жена не е застрахована или защитена.

Какво представлява целулитът?

Може би много от вас се чудят какъв е този козметичен дефект. Най-горният слой подкожна мазнина е съставен от малки „кутийки“, които са разделени от свързваща тъкан. Над този тънък слой мазнина е дермисът. Именно върху дермиса се отпечатва това явление, наречено портокалова кожа. Над дермиса се намира епидермисът, където се съдържат космените фоликули, потните жлези, нервни рецептори и др. Ролята на епидермиса е да дава изолация и стабилност на дермиса. С нарастване на възрастта на индивида неравността по кожата е все по-ясно изразена, тъй като кожата започва да се разхлабва и отпуска. Важно е да знаем, че дермисът достига максимална плътност на около 30 годишна възраст, като запазва качествата си до 35-40-та година. Нещо много важно за една жена е да знае, че тези еластични влакна и тъкани се прибират и стягат оптимално при по ранна възраст, затова ако сте започнали битката с целулита на 20 вместо на 40 години, когато той вече е дразнещ окото Ви факт, шансовете да го победите са много по-големи.

Видове целулит

Лекарите делят целулита на 2 вида. Първият вид е леката му форма, вижда се чак при притискане или свиване на тъканите на бедрата или седалището. Забелязва се, когато жената е седнала или е кръстосала крака. За щастие този целулит е по-често срещан и по-безобиден и донякъде засяга повече жени. Вторият вид целулит е така наречения тип “портокалова кора”, забелязва се дори при нормален стоеж или легнало положение. Той е доста по-тежкият вариант, а и е по-забележим от пръв поглед.

Как да лекуваме целулита?

Процедурите за лекуване на целулит са строго индивидуални. Желателно е да се започне със серия от изследвания, които да установят каква е причината за появата му – дали е неправилно хранене, липса на движение, склонност към него, отпусната кожа или друго. Най-често се предписва подходящ режим на хранене, който е добре да бъде подготвен от специалист по диетично хранене.

Избягвайте приема на:

• газирани напитки
• алкохол
• мазни и сладки неща
• консервирани храни.

Важно е да спрете приема на сол, тъй като тя вкарва вода в областите под целулита и го кара да изглежда още по-зле. Пийте поне по 3 литра вода на ден. Естествено, това само да ограничите приема на храна няма да е достатъчно, така може да свалите от килограмите и гърдите си, но целулитът би останал. Определено ще се наложи да промените някои навици от начина си на живот, но целулитът изисква време и търпение. Другото, което често се предписва, е много движение. Това не означава по цял ден да се потите в залата, а просто да ппрофесионалист, но това не бива да вравите сутрешна гимнастика, придружена с половин час ходене. Препоръчителните спортове са плуване, фитнес, бягане, ходене и каране на велосипед, по възможност на открито. Ако работата ви изисква да седите седнали и обездвижени, поне на половин час си намирайте причина да ставате за малко раздвижване. След работа направете 5 минутна почивка с високо вдигнати крака в случай, че в областта на целулита имате лениво кръвообращение, което изследванията биха показали. Препоръчва се редуването на студен и топъл душ. Така кожата се стяга, а кръвообращението се стимулира. Добре е докато се къпете на променлив душ да масажирате поне областите на поява на целулит. Естествено нищо не може да замести масажа направен от и спира да поемете инициативата в свои ръце. Вече съществуват съвременни методи като йонизационни процедури, стимулиране на мускулите с ток, масажи и компреси с водорасли или дори така наречените тангенторни бани. Тези методи безспорно са доказали, че са ефективни, но за тях трябват много време и процедури, които не всеки може да си позволи.

Не на последно място е воденето на борба със стреса. Стресът води до отделяне на адреналин, който води до разпадане на мазнини, след което обаче съдейства за предизвикването на глад, който ние по един или друг начин засищаме. Затова някои хора, когато са под напрежение, ядат повече, което пречи на премахването на целулита. Всички сме виждали десетки реклами за кремове против целулит, които за съжаление не го премахват. Те действат стягащо на кожата като съдействат за това целулитът да не е чак толкова видим. Особено жените са фенки на резките диети, с които трябва да се внимава. Рязкото покачване или сваляне на теглото провокира тялото ви да се съпротивлява на себе си, така то започва да се запасява с хранителни вещества и то точно там, където може да се образува целулит.

Няма да Ви лъжем. Борбата с целулита е много трудна, често непосилна за повечето жени, но това не означава, че трябва да се отказвате. Подходете към правилния начин, за да имате по-трайни и бързи ефекти. Задължително се посъветвайте с лекар, за да установите дали нямате лошо храносмилане, бъбречна недостатъчност, ендокринни смущения или вземате неподходящи контрацептиви – един от тези фактори може да е в основата на самочувствието ви.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.