ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ (Видео), СТАТИИ, СТЕРОИДИ

Междинен професионален цикъл от д-р Джордж Тулиатос

Междинен професионален цикъл

Междинен професионален цикъл

от д-р Джордж Тулиатос

Междинен професионален цикъл 1

Този конкретен цикъл е направен за напреднали, хардкор професионални културисти, а не за обикновени спортисти. Важно е да разберем начина, по който веществата се променят във всяка фаза с течение на цикъла.

Важно: Този цикъл не е направен за лечение на какъвто и вид заболяване!

Начинът, по който културизмът се е развил, го прави сложен спорт, в който медицината трябва да участва. Не само като правила за медицинска профилактика, но и за да се разбере фармакокинетиката на използваните  вещества.
Стероидите имат странични ефекти, когато се злоупотребява по отношение на дозировката или с по-ниски дози за продължителен период от време.

Благодарим ви за вниманието и бъдете изключително предпазливи какви химически вещества ще вкарате в тялото си.

Междинен професионален цикъл 2

СЕДМИЦИ 1-4:

1. 1000 mg Сустанон 250 мг (2 пъти седмично)

2. 600 mg Нандролон фенилпропионат (3 пъти седмично)

3. 50mg Оксиметолон със закуска и 50mg преди тренировка (сублингвално)

4. hGH – 4iu сутрин на гладно и 4iu следобед или след тренировка

5. 5iu бързодействащ инсулин със закуската и 5iu бързодействащ инсулин след тренировка (30 минути след употреба на hGH и след вечеря). В случай, че IGF-1 е наличен, използваме 50μg след тренировка (вместо инсулин)

6. тироксин 25µg със закуска

7. 25 mg Местеролон (провирон) със закуска и 25 mg преди тренировка

8. 1 mg Анастрозол

9. 0,5 mg Каберголин 2 пъти седмично

 • Причината, че започвам със Сустанон, се дължи на пропионатния естер, който влиза бързо в работа. Това осигурява бързо и остро действие от първите дни на приложението.
 • Същото важи за Нандролон фенилпропионат. Има фармакокинетика, подобна на пропионатния естер. Би било по-подходящо да се използва този тип нандролон, а не ундеканоатният естер с бавно освобождаване.
 • Оксиметолонът и всичките 17 алкилирани орални трябва да се използват сублингвално, за да се избегне голямото натоварване на черният дроб на първо място. Освен това е за предпочитане да ги използвате 1 час преди тренировката, за максимална ефект във фитнеса.
 • Инсулинът е хормон, който може да стане смъртоносен, ако не се използва правилно. Доказан метод на употреба е 1iu на 10 килограма телесно тегло. Това трябва да бъде последвано от 1 gr на 10kg телесно тегло въглехидрати, за да се избегне хипогликемия. Бързодействащият инсулин може да се контролира по-лесно, в случай че потребителят има съответното количество макронутриенти. IGF-1 (соматомедин С) е алтернативен пептид, вместо да се използва инсулин. Освен това има хипогликемичен ефект.
 • Използването на хормони на щитовидната жлеза заедно с hGH осигурява стабилност на щитовидната жлеза. TSH обикновено се повишава, което означава, че метаболизмът на жлезата спада. Това се случва, защото GH благоприятства превръщането на Т4 => Т3, като по този начин понижава нивата на Т4, основния щитовиден хормон. Употребата на тироксин (Т4) е по-малко мощна, но тироксинът е по-важен като хормон, тъй като той също се превръща в трийодтиронин (Т3). В случая, когато ние не доставяме тироксин, а просто трийодтиронин (Т3 монотерапия), тогава в крайна сметка щитовидната ни жлеза би изчерпала тироксина.
 • Местеролон е синтетична DHT форма, осигуряваща лека антиестрогенна активност, заедно с андрогенна. Следователно, той засилва общия цикъл на AAS и подобрява сексуалния нагон.
 • Анастрозол е инхибитор на ароматазата, по-малко мощен от другите 2 налични. Като се има предвид, че естрогените играят значителна роля в растежа на мускулите по време на тежките тренировки в основен период, използването на EOD би било достатъчно оправдано.
 • И накрая, Kаберголинът е допаминов агонист в случай на поява на пролактинома.
  Както е известно, нандролон е производно на 19нортестостерон с прогестационна активност. Каберголинът би подобрил либидото и би отстранил аноргазмията (състояние при което липсва оргазъм)

СЕДМИЦИ 5-8

1. 1000mg Тестостерон ципионат (2 пъти седмично)

2. 600mg Equipoise (болденон унцицилат) – 2 пъти седмично)

3. 60mg Метандиенон (20mg със закуска, 20mg преди тренировка, 10mg вечеря – на всеки осем часа)

4. hGH – 4iu сутрин (на гладно) и 4iu следобед (след тренировка)

5. 5iu бързодействащ инсулин със закуска и 5iu бързодействащ инсулин след тренировка (30 мин. след употреба на hGH и след вечеря). В случай че IGF-1 е наличен, използваме 100μg след тренировка (вместо инсулин)

6. Тироксин 25 мкг със закуската

7. 25 mg Местеролон със закуската и 25 mg преди тренировка

8. 1 mg Анастрозол

 • Тестостерон ципионат е по-бавен естер в сравнение със комплексният Сустанон. На този етап всички естери, осигурени от тестостероновата смес (сустанон), вече действат достатъчно добре в тялото. Следователно, няма да има проблем за субекта до момента, в който енантатният естер ще бъде готов за действие.
 • Equipose е анаболен стероид със сходен анаболен индекс и андрогенна активност като нандролон. Ароматизира по-малко и има способността да стимулира апетита.
 • Метандростенолонът, както при оксиметолон, трябва да се прилага сублингвално, като една доза е за предпочитане преди тренировъчната сесия. Дозите трябва да се разделят съответно до полуживот от 8 часа, за стабилни серумни нива и за да се избегне допълнително натоварване в черния дроб (ако се използва цялата дневна доза наведнъж).

СЕДМИЦИ 9-12:

1. 1000 mg Тестостерон енантат (2 пъти седмично)

2. 600mg Тренболон енантат (2 пъти седмично)

3. 30 mg Флуоксиместерон (халотестин) 10 mg със закуска и 10 mg преди тренировка сублингвално)

4. hGH – 4iu сутрин (на гладно) и 4iu следобед (след тренировка)

5. 5iu бързодействащ инсулин със закуска и 5iu бързодействащ инсулин след тренировка (30 минути след употреба на hGH и след вечеря). В случай че IGF-1 е наличен, използваме 100μg след тренировка (вместо инсулин)

6. 25mcg T4 със закуска

7. 25 mg Местеролон със закуска и 25 mg преди тренировка

8. 1 mg Анастрозол

9. 0,5 mg Каберголин 2 пъти седмично

 • Тестостерон енантатът е бавен естер, наподобяващ ципионат. Добавянето на тренболон енантат ще осигури много мощен ефект. Енантатният естер означава, че ще се отделят по-малко mg тренболон, докато инжекциите се прилагат 2 пъти седмично (както при тестостерон енантат и ципионат).
 • Флуоксиместерон (търговска марка Halotestin) е може би най-силният наличен андроген Той не ароматизира, следователно атлета не очаква голямо раздуване на мускулатурата от него . Това, с което Халотестин е толкова известен, е огромната сила, която предоставя на атлета , заедно с мускулната плътност. Отново сублингвалната употреба е задължителна, като се има предвид, че флуоксиместеронът е най-силно 17 алкилиран орален стероид.
  3 разделени дози на всеки 8 часа, според полуживота му, ще гарантират, че веществото винаги е достатъчено в тялото.
 • По отношение на hGH, използването му изисква хипогликемична среда. Първо нещо сутрин и след тренировка са най-доброто време на деня за използване на hGH, когато има ниска серумна глюкоза (ниски нива на инсулин). Това ще гарантира, че има по-малък шанс за развитие на резистентност към инсулин и ефектът на изгаряне на мазнини ще ми бъде по-ефективен. Дозировката се разделя по-добре, осигурявайки стабилизирано ниво на серумния соматропин.

 

Д-р Джордж Тулиатос е автор, преподавател, шампион по състезателен бодибилдър и експерт по медицинска превенция по отношение на използването на по-силни вещества в спорта.
Д-р Тулиатос специализира медицинска биопатология и е медицински сътрудник на Orthobiotiki.gr и Medihall.gr, клиники за управление на възрастта и превантивни клиники в Атина, Гърция. Хайс е автор на 4 гръцки книги за културизма, има широко разработени статии за www.anabolic.org и е медицински сътрудник за книгата Anabolics, 11th Edition (2017). Д-р Тулиатос е бил съветник на гръцките издания на списанията MuscleMag и Muscular Development и е участвал в няколко семинара в Гърция и Кипър, прави множество телевизионни и радио изяви, прави интервюта в печатни и онлайн. Личният му уебсайт е https://gtoul.com/