СТАТИИ, СТЕРОИДИ

Откриха gly-GHRP-2, gly-GHRP-6 и ala-GH в изследователски пептиди

Gly-GHRP-2, Gly-GHRP-6

Европейските лаборатории откриха gly-GHRP-2, gly-GHRP-6 и ala-GH в изследователски пептиди

Странни неща се случват в сенчестия свят на инжекционните изследователски пептиди, съобщават европейските лаборатории, които анализират проби от иззетите пептиди. Производителите заменят GHRP-2, GHRP-6, ipamorelin и Mod-GRF с аналози, създадени чрез присъединяване на допълнителни аминокиселини към изходните пептиди.

Gly-GHRP-2, Gly-GHRP-6

Gly-GHRP-2 (глицин-GHRP-2)

GHRP-2 е синтетичен протеин, разработен през 80-те години от лабораторията на американския фармаколог Кирил Боуърс. [Ендокринология. 1981; 108 (1): 31-9.]. През този век GHRP-2 навлиза на пазара като дизайнерски пептид, по-евтина алтернатива на хормона на растежа.

GHRP-2 имитира действието на грелин, хормон, който се отделя в организма чрез гладуване и след това увеличава отделянето на растежен хормон. GHRP-2 може да взаимодейства с грелинови рецептори.

Във флакон с лиофилизиран прах, иззет от полските митнически органи, който трябва да се инжектира след разтваряне в бактериостатична вода, Полския национален лекарствен институт откри аналог на GHRP-2. [Анализ на теста за лекарства. 2019 януари; 11 (1): 162-7.]

Можете да видите аналога по-долу. Той е много подобен на GHRP-2, но с допълнителна глицинова група. Заради допълнителната глицинова група, подозират поляците, производителите вероятно искат да заблудят лабораториите на митническите и други разследващи органи,вероятно и на антидопинговата асоциация

ghrp-2 analogue

През 2017 г. Германското подразделение за борба с допинга към Кьолнския университет, вече били открили глицин-GHRP-2, Това съвпада напълно с откритието на полските служби.

Ala-GH, gly-GHRP-6 and gly-ipamorelin

Това немско проучване е публикувано в Growth Hormone & IGF-1 Research [Horm of Growth IGF Res. 2018 август; 41: 1-6.]. В тази статия германците обясняват какво са намерили в препарати, иззети от митниците, състоящи се от лиофилизирани прахове във флакони. Продуктите са от азиатски произход.

Освен gly-GHRP-2, германците са намерили и аналози на gly-GHRP-6 и ипаморелин.
gly-GHRP-6 и ипаморелин са двата пептида, които увеличават отделянето на хормон на растежа.

Немците поставили пептидите в човешки серум и открили, че ензимите отрязват допълнителната глицинова група от пептидите. По този начин, gly-GHRP-2, gly-GHRP-6 и gly-ipamorelin могат да се считат за пролекарства (което автоматично ги поставя в списъка с лекарствени средства).

В своята публикация германците съобщават за още един нов аналог. Те откриха alanine-GH в проба: версия на хормон на растежа с допълнителна аланинова група.

Gly-Mod GRF 1-19

Фармацевтичните компании, които произвеждат пептиди за черния и сивия пазар, модифицират още повече пептиди, като добавят допълнителни групи аминокиселини. Това предложение е направено от статия, в която датски изследователи, свързани с Копенхагенския университет, публикуват през 2019 г. в „Тестване и анализ на наркотици“. [Анализ на теста за лекарства. 2019; 11: 35-4].

Подобно на своите полски и немски колеги, датчаните откриват в лиофилизирани прахове gly-ipamorelin, gly-GHRP-2, gly-GHRP-6 – плюс съпоставим аналог на Mod GRF 1-19.
Казано по-точно, датчаните откриха Gly-Mod GRF 1-19. Подобно на GHRP-2 и GHRP-6, Mod GRF 1-19 е пептид, който увеличава отделянето на растежен хормон.

Source:
Drug Test Anal. 2019;11:35-4.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.