ВИДЕО, СТАТИИ, СТЕРОИДИ

След стероиден цикъл (Post Cycle Therapy)

След стероиден цикъл (Post Cycle Therapy)

Към страницата на BIO product PSC

В това видео аз използвам закачката „след Астероиден цикъл“, а всъщност ще си говорим за така важния след стероиден цикъл.

Излизане от стероиден цикъл е въпрос, който вълнува много от ползващите анаболни стероиди.
Да съхраним постигнатата мускулната маса след спирането на стероидите в действителност може да се окаже не толкова лесно колкото си мислим. Когато ползваме анаболни стероиди, е важно да запазим постигнатите резултати.

Това не винаги се постига, като дори при неправилно излизане от цикъл се връщаме на по-задна позиция свързано със спад на сила и мускулна маса в сравнение преди цикъла. Също  липса на желание и мотивация за тренировки.

Независимо от диета, хранене, добавки и упражнения, тялото винаги се опитва да запази равновесие, състояние, известно като хомеостаза. По време на цикъл с анаболни препарати – когато нивата на хормоните се повиши, тялото ще намали собственото производство на хормони, за да се опита да поддържа нормални нива. След края на цикъла, тялото може да произвежда по-ниски от нормалните нива на хормони за определен период от време, и това може да доведе до загуба на мускулна маса и други нежелани странични ефекти.

След стероиден цикъл (Post Cycle Therapy) е най-безопасният и най-ефективният начин за възстановяване на хормоналните системи на организма към нормалните нива като същевременно се запази мускулната маса и не се позволява увреждане на ендокринната система след анаболен цикъл. След употреба на стероиди, много потребители изпитват “катастрофа след цикъл“, спад в нива на ключови хормони – включително тестостерон – необходим за поддържане на новосъздадената мускулната тъкан. По-ниски нива на тестостерон означава повишен естроген и кортизол, това води до загуба на протеин, който заплашва да разруши нова мускулна тъкан.

Тялото може в крайна сметка да регулира хормоните обратно към нормалните нива отново, но това може да отнеме до 6 месеца, през което време новата мускулна тъкан най-вероятно ще бъде загубена. Не взимането на мерки, за да се гарантира бързо възстановяване на хормоналната система носи със себе си риск от дългосрочно увреждане на ендокринната система.