ЗА ЖЕНИ, СТАКОВЕ

Стак за предпазване от НАСТИНКА и ГРИП

Стак за предпазване от НАСТИНКА и ГРИП

Този стак е комбинация от 4 елитни продукта, които се допълват взаимно в борбата срещу грипа и настинката. Особено е актуален през есенно зимния период.

1. Colostrum –  1-4 капсули дневно
2. Vit. C Strong 1000 – 1 таблетка дневно след хранене
3. Echinacea – 1 капсула дневно
4. Alive! Whole Food Energizer Multi-Vitamin – 1 таблетка дневно след хранене

1. Colostrum (Reflex)

Коластра (Colostrum) е първата млекоподобна субстанция, която се произвежда от млечните жлези на кравата веднага след раждането на телето и е една от най-старите и най-изключителни храни , които се намират в природата. Тя е толкова стара, колкото и самото майчинство, защото коластрата е млякото на всеки бозайник в първите 24 часа след раждането. Ефективните съставки, намиращи се в първото мляко не се намират никъде в природата в такава висока, перфектно балансирана концентрация. Коластрата е важна за храненето, рaстежа и развитието на новородените деца и способства за имуногенната защита. Коластрата се използва заради имуннозащитните предимства и се получава от първото мляко на лактираща крава. (в рамките на 24 часа от отелването).

Reflex Colostrum съдържа:
• Имуноглобулин /антитела/ – широкоспектърни антитела, защитаващи организма от вируси и бактерии. Всичките 5 групи имуногобулини при човека се съдържат в Reflex Colostrum.
• Лактоферин – изключително силна антивирусна и антибактериална съставка;
• Цитокини – засилват и играят съществена роля а регулирането на силата и продължителността на имунната реакция;
• Интерлевкин-10 – специфично вещeство, което забавя възпалителните процеси;
• Полипептид, богат на пролин – хормон, който регулира функциите на тимусната жлеза и имунитета;
• Олигозахариди и гликоконюганти – не позволяват на патогенните бактерии да проникват в стомашните стени;
• Фактор на растеж на епителната тъкан /ЕGF/;
• Инсулин-подобен фактор на растежа /IGF-1/;
• Трансформиращи фактори на растежа А & В /ТGF А & B/;
• Хормон на растежа /GН/.

Последните 4 фактора са важни фактори на растежа, които подпомагат изграждането на костната система, мускулите, нервите и тъканите, а също така регулират и кръвната захар. Именно те правят Colostrum толкова ценен продукт за атлетите.

Какво отличава Reflex Colostrum от конкурентните продукти? – Reflex Colostrum капсулите са произведени от изсушено чрез замръзяване (не спрей изсушаване, което е увреждащ процес) коластра, която е стартизирана да съдържа 35% IgG.

2. Vit. C Strong 1000

• Ефективен антиоксидантен комплекс
• Естествена подкрепа за имунната система
• 1000 мг витамин C в една таблетка
• Формула с постепенно освобождаване

Силата на антиоксидантите

Vit. C Strong 1000 е  продукт от най-високо качество, съдържащ комплекс от природни антиоксиданти, които са от съществено значение за борбата срещу свободните радикали на кислорода, произвеждани като страничен продукт на интензивния метаболизъм. Окислителният стрес е фактор, който оказва негативен ефект върху функционирането на имунната система и върху степента на възстановяване на организма след интензивни физически упражнения. Синергичната формула на продукта комбинира най-важните компоненти с анти-оксидиращ ефект, които са от съществено значение за поддържането на имунитета и добрата физическа форма. Високата доза Вит. C (1000 мг), заедно с цитрусовите биофлавоноиди и цинкът, помагат да се предпазват клетките от разрушителното въздействие на свободните радикали и да бъдат неутрализирани по ефективен начин. Vit. C Strong 1000 влияе положително на анти-окислителния статус на целия организъм, което е особено важно по време на периоди с интензивни тренировки и повишена честота на инфекциите.

Витамин C

Vit. C Strong 1000 е разработена за лица, които се нуждаят от повишено количество на Вит. C (Л-аскорбинова киселина), което се дължи на изключително активният им начин на живот. Това вещество, което е разтворимо във вода, е особено чувствително към влиянието на кислорода и високите температури, които му предоставят уникални антиокислителни характеристики, но които също така намаляват неговата стабилност. Човешкият организъм не е в състояние да произвежда сам Л-аскорбинова киселина, а тя също така не е в състояние да се натрупва в тялото. Ако ние тренираме интензивно и не осигуряваме подходящото количество Вит. C с диетата си, то така увеличаваме риска от дефицит на този важен компонент. Това води не само до увреждане на способността на организма да неутрализира свободните кислородни радикали, произведени по време на интензивни енергични реакции, но също така и нарушава много биологични процеси, в които участва Л-аскорбиновата киселина. Вит. С също е необходим за правилното функциониране на съединителната тъкан, която формира нашите сухожилия, хрущяли и стави. Този компонент се използва в процеса на производство на колагенови влакна, което им дава гъвкавост и устойчивост спрямо механични повреди. Възстановяването на колагеновите доставки е ключът към поддържането на съединителната тъкан в добро състояние. Спортисти, които са склонни към свръхексплоатация на ставите, като така ги излагат на опасно напрежение, трябва да увеличават дозата на витамин С в диетата си. Л-аскорбиновата киселина също така активно участва в транспорта на желязо и в синтеза на Л-карнитин, а и предпазва много важни хранителни съставки от окисляване.

Синергичен Ефект

Vit. C Strong 1000 е обогатен с допълнителни компоненти, които действат синергично с витамин С, като по този начин увеличават неговите антиокислителни свойства. Формулата на продукта съдържа допълнително добавени природни цитрусови биофлавоноиди, които не само са подкрепа на витамин С в борбата срещу свободните радикали, но също така увеличават усвояването му и удължават неговия ефект върху организма. Тези компоненти заедно с Л-аскорбиновата киселина, имат положителен ефект върху функционирането на кръвоносната система като укрепват стените на малките капиляри и подобряват тяхната стегнатост. Vit. C Strong-1000 осигурява също така 100% от дневната референтна стойност за цинк. Този минерал контролира хода на няколко стотици биохимични реакции в нашия организъм. Точно като Вит. С и цитрусовите биофлавоноиди, този елемент има силен положителен ефект върху функционирането на имунната система, особено в периоди на намаляване на имунитета и интензивни натоварвания. Това трио от активни антиокислители  ви помага да защитите организма си от вирусни и бактериални инфекции и да се справите с  кислородните радикали и претренирането.

За кого е предназначен този продукт?

Vit. C Strong-1000 е концентрирана формула на витамин  C със силни анти-окислителни свойства, който се препоръчва за всички спортисти и лица, които са активни както физически, така и в професионален план. Приемът на Vit. C Strong-1000 е особено препоръчителен при периоди с увеличена нужда на Вит. С или просто като допълнителна подкрепа за имунната система по време на периоди с понижен имунитет.

3. Echinacea

• Настинки, кашлица и грип и други условия на горните дихателни пътища
• Разширения на лимфни възли, възпалено гърло
• Инфекции на пикочните пътища
• Други незначителни инфекции
• Може да помогне за борба с херпес и кандида
• Рани, регенерация на кожата и кожни инфекции (външна употреба)
• Псориазис, екземи и възпалителни заболявания на кожата (външна употреба)

Ехинацеята е местна билка за Северна Америка, като по тази причина е била широко използвана от индианците като лекарство срещу настинки, грип и други инфекции. Като се прилага локално тя може да лекува различни рани (порязвания, изгаряния и ухапвания от насекоми). Всъщност, производното на това растение са нарича панацея и е лекарство, което може да излекува всяка болест – от кашлица до рак.

Европейците се запознават с ехинацеята много по-късно от американските индианци, но те смятат, че има благотворно въздействие върху човешкия организъм не по-малко от откривателите на ефективността й. Ето защо ехинацеята запазва статута си на мощна лекарствена билка през цялата човешка история. Хората лекували скарлатина, сифилис, малария, отравяне на кръвта и дифтерия с него.

В действителност, европейците истински вярват в силата на ехинацеята. Американците предпочитат антибиотиците и дори не се опитват да докажат ефективността й по научен път.

Европейците, от друга страна, полагат големи усилия да разкрият тайната за лековитата мощност на ехинацеята. Германците заемат водеща позиция в научните изследвания, която довежда до изолация на съставните части на основната билка: флавоноиди, масла, полизахариди, феноли (cichoric, кафеена и caftaric киселини и echinacoside) и alkylamides.

Билката също съдържа мед, желязо, йод, Калий, витамини А, С и Е. Благодарение на тази комбинация от съставки, ехинацеята работи като естествен антибиотик, който може да потисне дейността на вируси и насърчава имунната система и има стимулиращ ефект чрез активиране на Т-клетките (имунната система е природен убиец на бактерии).

Всички проведени проучвания показват, че макар и ехинацеята сама по себе си не лекува заболявания, тя помага на тялото за борба срещу болести, правейки го по-силно.

Болестите, срещу които ехинацеята е силна ръка, са проблемите с дишането, бронхит, възпалено гърло, увеличени жлези на простатата, инфекции на пикочните пътища, влагалищни (Candida) инфекции, ушни инфекции (otitits), синузит, сенна хрема (алергичен ринит). Локално тя може да помогне лекува екземи, псориазис, и бавно изцелява раните. Ехинацеята се добавя към анти-хемороидни лекарства, но е и силен защитник на кожата от слънчевите лъчи.

Въпреки някои твърдения, че Ехинацеята е без странични ефекти, изследванията показват, че някои хора може да получат алергични реакции, виене на свят, сънливост, главоболие, мускулни болки, гадене, болки в гърлото, временно изтръпване на езика и разстроен стомах.

Все още няма официални резултати от опитите, свързани с употребата на Ехинацея от бременни и кърмещи жени (въпреки че не са налице обстоятелства, че може да причиняват вродени дефекти), и за децата под 12.

Също заслужава да се отбележи, че в Германия Ехинацеята е одобрена за лечение на настинки, инфекции на горните дихателни пътища, инфекции на пикочните пътища, и бавно изцеление на раните. Въпреки това, лечението е в ограничен период до 8 седмици. В Съединените щати употребата му се счита за безопасна, ако се следват предписанията от лекаря.

Ехинацеята стимулира имунната система и насърчава активиране на Т-клетките, докато те повишават активността на имунната система.

4. Alive! Whole Food Energizer Multi-Vitamin

Alive! Whole Food Energizer Multi-Vitamin осигурява всички необходими витамини и минерали за подхранване на организма.