БОДИБИЛДИНГ план, ВИДЕО, ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ (Видео), ТРЕНИРОВКИ, УПРАЖНЕНИЯ

Тренировка по Иван Абаджиев

Тренировка по Иван Абаджиев

Във вдигането на тежести има нещо романтично. Мръсните притъмнени зали, подовете поръсени с талк и снимките от успехите на момчетата, хвърлили силите си тук, за да достигнат до световните върхове. Единственото, което се чува са крясъците на треньора и трясъкът на щангите при падането им на пода. Фактът, че този спорт произхожда от непознатите години на митовете и легендите му придава нещо тайнствено и интригуващо.

Философията на Иван Абаджиев – Старшията

Треньорът не веднъж изнася лекции и дава интервюта, като много често обяснява, че неговата програма не е лудост, а си има напълно обосновани причини за това, което тя представлява. Той предоставя своите изследвания на така нареченият „протеин на паметта“.

Моделът на тренировка на Иван Абаджиев – Старшията противоречи на приетия метод на руснаците, в който има периоди на пълна почивка без никаква работа, след което се прави подготвителна фаза. Иван Абаджиев обаче твърди, че това е напълно излишно, тъй като така се задействат други системи на организма и по този начин се губи ценно време, в което да се увеличава силата на щангистите.

Иван Абаджиев – Старшията твърди, че неговият метод развива всички системи в организма наведнъж. Чрез манипулирането на тренировъчната среда, интензивността на обучението и начина на възстановяване, цялото тяло започва да работи в синхрон и по този начин се получава увеличаване на силата.

При този тренировъчен метод, всичко се прави на ръба на бръснача. Спортистите спазват желязна дисциплина, а всичко е изчислено до секундата. В режимът на подготовка се тренира по 4 пъти, а времето за почивка и за сън са строго регламентирани и се следи за спазването им. Същото е при храненето, като менюто се определя от треньорите и всичко е изчислено до грам и до калория. За да се следва такъв режим от обикновените хора е почти невъзможно, тъй като щангистите на националния ни отбор са били превръщани в машини, чиято работа и поддръжка не е никак евтина.