ЗДРАВЕ, ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИ, СТАТИИ, ФЕТБЪРНЪРИ

5 грешки, които правят жените във фитнеса

5 грешки, които правят жените във фитнеса

към ИЗГОРИ МАЗНИНИТЕ

грешки във фитнеса

Дамите имат грешна представа за красиво тяло. Всяка жена иска да изглежда добре, да има красиво и стегнато тяло. Затова повечето дами залагат на тренировки във фитнеса.

Оказва се обаче, че понякога дамите бъркат кое е правилно и полезно за тях и добиват вредни навици по време на тренировка.

Дамите имат грешна представа за това кое е красиво и кое не. Красотата на човешкото тяло се състои от извивките и детайлите, които се получават от развитието на мускулатурата и намаляването на подкожните мазнини“, коментира известен фитнес инструктор.

За да е на лице желаният ефект, е важно да сте наясно с резултата, който искате да постигнете и да знаете кой е правилният начин за това.

Вижте кои са 5-те грешки, които жените правят във фитнеса и как може да ги избегнете.

 1. Страхуват се да тренират с по-големи тежести.

2. Не се хранят с достатъчно белтъчини и въглехидрати. Именно тези състави изграждат мускула и без тях една жена не може да покачи мускулна маса.

3. Жените се страхуват от това тренировката да не им причини голяма болка. “Няма как, фитнесът не е спа“, напомняме на всички дами, които вместо да тренират, говорят по телефона или си пишат с приятели.

4. Жените тренират коремната си мускулатура като културисти, обзети от манията за плосък корем.

Всеки човек има плочки, причината да не ги вижда е големият процент подкожни мазнини.

Затова, когато искате да видите коремната си мускулатура, не отделяйте цяла тренировка, за да тренирате само мускулите на корема си, а правете базови упражнения и се стремете към това да имате по голям разход на енергия и по-висок пулс“, съветват специалистите.

5. Жените прекаляват с упражненията върху т.н. “босу топка“.

Въпреки че те развиват доста мускулите ви, резултатът от упражненията на “босу топка” не е толкова оптимален, защото когато тренирате на нестабилна основа, намалявате работната тежест. Това не е добре, защото ако искате да развиете даден мускул, трябва този мускул да започне да работи с по-висока тежест. Когато обаче тренирате на нестабилна основа с по-висока тежест има опасност от травми.