МУСКУЛНА МАСА, СТАТИИ, СТЕРОИДИ, ТЕСТОСТЕРОНОВИ БУСТЕРИ

ОСТАРИН (Ostarine, MK2866, Enobosarm) – свойства и приложение

ОСТАРИН (Ostarine, MK2866, Enobosarm) - свойства и приложение

Остарин не е просто суплемент за мускулна маса, познат още като Ostarine MK2866, той е част от селективни андрогенни рецепторни модулатори (SARM, САРМ). Научното му название е Енобосарм (Enobosarm). Остарин МК-2866 се свързва с андрогенния рецептор (AR) и показва остео (костна) и мио (мускулна) селективна анаболна активност. Връзката и стимулирането усилват протеиновия синтез и изграждат мускули. Това, което прави Ostarine MK-2866 уникален и незаменим елемент в бързото изграждане на мускулна маса, е способността му да заздравява и предпазва мускулите, ставите и костите от травми.

Остарин (Ostarine, Enobosarm, MK2866)

Остарин (Ostarine, Enobosarm, MK2866) е създаден, за да стимулира растежът на мускулните влакна с цел третиране на мускулното изхабяване. В по-късен етап може да бъде разработен като заместител на тестостероновата терапия, за да се предотврати атрофирането на мускулните влакна, причинено от напреднала възраст или болестно състояние. Този тип SARM може не само да запази телесната маса, но и да я увеличи.

 • Постепенно увеличаване на мускулната маса
 • Укрепва костната структура и сухожилията
 • Повече сила
 • Повече издръжливост
 • Бързо заздравяване налеки и тежки травми
 • Анаболен ефект без странични действия

Остарин (Ostarine, Enobosarm, MK2866) – как работи

Остарин най-често се използва от мъже и жени, които искат рязко да покачат мускулната си маса бързо, без да трупат излишни мазнини. Що се отнася до изграждане на мускули, Ostarine е САРМ който проявява доста сходни ефекти като тези, които може да се очакват от тестостерон. Разликата се проявява в липсата на странични ефекти, които може да се очакват от анаболен стероид като тестостерона. Това прави Остарин перфектната и по-удобна алтернатива, тъй като се приема орално и е подходящ както за мъже, така и за жени.

Остарин (Ostarine, Enobosarm, MK2866)

Остарин (Ostarine, Enobosarm, MK2866) – странични ефекти

Остарин е преминал успешно 8 научни теста от GTx с около 600 субекта и 3 проучвания за ефективност. Едно 4 месечно медицинско проучване от Фаза IIб, включващо 159 пациенти, показва увеличаване на общата мускулна маса, в сравнение с плацебо, и увеличаване на мускулната сила. Ostarine MK2866 предизвиква мускулен растеж, подобно на стероидите, но няма да доведе до негативни странични ефекти, които често се срещат при анаболните стероиди и прохормони, като например рак на простатата и други вторични полови органи.

Остарин (Ostarine, Enobosarm, MK2866) – препоръчителни дози

Приемът на Остарин се извършва на празен стомах за по добра абсорбация или ако няма такава възможност, преди хранене. Полуживота на Ostarine MK-2866 е 32-40 часа, съответно 1 прием на ден е напълно достатъчен. Това означава, че можете да приемате една доза на ден. Културисти, които далеч надхвърлят препоръчваната доза, често разделят дозите. Например 30mg сутрин и 30mg през нощта. Въпреки това, при препоръчваната доза няма причина да се разпределят дозите по-често от веднъж на ден.

 • за мускулна маса Мъже – 20-50мг на ден в период от 6-10 седмици
 • за мускулна маса Жени – 10-20мг на ден в период от 6-10 седмици
 • за възстановяване след стероиден цикъл 15-30мг в период от 6-8 седмици
  (възможна комбинация с Кломид и Тамоксифен)
 • За изчистване от мазнини 15-30мг в период от 4-6 седмици (ще помогна за запазване на мускулната маса при нискокалорична диета)

Остарин (Ostarine, Enobosarm, MK2866) – най-добри комбинации

Остарин (Ostarine) е основен САРМ, който може да се съчетае с други САРМс и да подобри ефиктивноста им. Перфектната комбинация за бързо и лесно покачване на мускулна маса е съчетаването му с Лигандрол и Ибутаморен. Промените ще настъпят още през първите 2 седмици. Други популярни комбинаций са Ostarine с Кардарин и Андарин за чиста мускулна маса.

Остарин (Ostarine, Enobosarm, MK2866) не е подходящ за лица под 18 години!