ЗДРАВЕ, СТАТИИ

Лечение с водороден пероксид. Невероятната сила на кислорода.

Лечение с водороден пероксид. Невероятната сила на кислорода

към ИЗГОРИ МАЗНИНИТЕ

Невероятната сила на допълнителния кислороден атом

Водороден пероксид, познат още под названията кислородна вода или перхидрол, е най-простият от пероксидите. За първи път е изолиран през 1848 г. от Луи Жак Тенар.
Boдopoдният пpeĸиc e извecтнo пoпyляpнo cpeдcтвo (H2O2). Tя oтдaвнa ce изпoлзвa в мeдицинaтa и в eжeднeвиeтo. Πpeпopъчвa ce,  нaпpимep, ĸaтo дeзинфeĸтaнт.

водороден пероксидВoдopoдният пpeĸиc, познат и като перходрол, e нaй-eфeĸтивният  aнтиoĸcидaнт. Toй yнищoжaвa тoĸcичнитe вeщecтвa в opгaнизмa и paзpyшaвa вcяĸa инфeĸция – виpycи, бaĸтepии, гъбичĸи и дpyги инфeĸции, aĸтивнo ce бopи c пopeднaтa зaплaxa – cвoбoднитe paдиĸaли. Ceгa e дoбpe дa cи oтгoвopим – ĸoлĸo cĸъпocтpyвaщи лeĸapcтвa ca нeoбxoдими зa дa ce пoдoбpят вcичĸи тeзи пpoцecи и дa ce oздpaви нaшия opгaнизъм? A aĸo имa eднo лeĸapcтвo, ĸoeтo мoжe дa peши вcичĸи тeзи пpoблeми, a e eвтинo? Oтгoвopът e oчeвидeн.

Лечение с водороден прекис (пероксид), разтворен в дестилирана вода

И странно и страшно, но много хора посягат към този разтвор, за да помогнат на организма за бързо справяне с причината на болестта.
Става въпрос обаче за опасен метод, тъй като в интернет може да се намерят и дози за пиене от 35% H2O2.
Проф. Иван Павлович Неумивакин предлага лечение с 3-процентен водороден пероксид (прекис) и за  неговия протокол има доказателства за хиляди излекувани пациенти от астма, различни видове рак, болестта на Паркинсон, диабет тип 2, емфизем.
Интересното е, че повечето от нас започват да консумират водороден пероксид (H2O2) много бързо след раждането, а не знаят. Не само, че майчиното мляко съдържа голямо количество H2O2, но неговото количество в коластрата (първото мляко) е още по-голямо.
За лечението с водороден прекис има две гледни точки. Тези, които подкрепят го смятат за едно от най-големите изцелителски чудеса на всички времена. А други гледат като метода като на нещо изключително опасно и са уверени, че само невежите могат да използват по този начин.

Водородният пероксид лекува туберкулоза, малария, холера

Първите записи за неговата медицинска употреба датират от 1783 г., когато френският лекар Caillens с вдишване на кислород лекувал туберкулоза. През 19 век започва да се използва в Индия, където във водата добавяли водороден пероксид за лечение на настинки, вирусни заболявания, холера и малария. През петдесетте години лекарят Реджиналд Холман направил няколко опита. Във водата добавил минимална концентрация на водороден перокисид от 0,45 % и водата дал на няколко плъха с тумори. Всички тумори след няколко седмици напълно изчезнали.
Лекарите в Германия първи предписват водородния пероксид, а окисляването като метод след това приемат Русия и Куба.

Днес използването на водороден пероксид в медицината все още е в експериментален етап и въпреки много години изследвания и регистрирания успех на лечението.
За използването му се говори тихо, защото методът е прост и ефективен и твърде евтин и не може да бъде патентован. Затова и не е интересен за мощните фармацевтични компании. Въпреки това, трябва да бъдем много предпазливи с използването на водороден пероксид.
И големите защитници на тази терапия предупреждават, че не трябва да се практикува от всеки човек. Вероятно има хора, чието здраве не би било подобрено с водороден пероксид.
Но също така има и милиони други, които ненужно страдат, защото не знаят за водороден прекис или погрешно го използват.

Допълнителен атом кислород във водородния прекис

Химическата формула на водороден прекис е H2O2. Той съдържа един атом кислород повече, отколкото водата (H2O). Новите изследвания показват, че водороден прекис е необходим за много химични реакции, които се случват в нашето тяло. Например, известно ни е, че витамин С помага в борбата с инфекциите произвеждайки  водороден пероксид. Също така  добрите бактерии лацидобацилус открити в червата и влагалището произвеждат водороден прекис. Той унищожава вредни бактерии и вируси, предпазва от чревни заболявания, инфекции на пикочните пътища и на други органи.
Повечето бактерии и ракови клетки са анаеробни и не могат да оцелеят в присъствието на кислород или H2O2. Така че, водороден прекис, произведени в нашите клетки е важен за живота.
Никой не се съмнява в неговата ефективност при локално лечение на инфекции, но има спорове за неговата орална и интравенозна употреба.

Как действа водородният пероксид?

Известно е, че водороден прекис, въведен в тялото драстично увеличава снабдяването на кръвта и телесните тъкани с кислород. Д-р Чарлз Фар, голям привърженик на интравенозно използване, открил, че водородният прекис стимулира ензимната система в тялото. Тя ускорява метаболизма,  увеличава притока на кръв, подобрява  разпространението и консумацията на кислород и повишава телесната температура.

Водородния пероксид прави чудеса за много заболявания

H2O2 влияе много добре на много заболявания тъй като повишава нивото на кислород в кръвта, което ни е необходимо в това време на замърсяване на въздуха, водите и почвата.  С хлорирането  на водата се отстранява кислорода. Готвенето и преработката на храните намаляват присъствието на кислород в нея. Безконтролната употреба на антибиотици унищожава благотворните добри бактерии от храносмилателния тракт.
Затова все голям е броят на заболяванията, които са пряко свързани с недостига на кислород. Астма, емфизем и белодробни  заболявания са във възход, особено в замърсени градове. Расте и броят на хората, които имат проблеми с храносмилателната система, диария, запек, чревни заболявания. Туморите от всички видове са във възход.

Водородният прекис е необходим за производството на щитовидните хормони, както и на половите хормони. Стимулира производството на интерферон, разширява кръвоносните съдове на сърцето и мозъка, подобрява усвояването на глюкозата при диабет. Помага при лечение на болестта на Алцхаймер, ХИВ-инфекция, анемия, астма, различни видове рак, множествена склероза, сърдечносъдови заболявания, Паркинсон болест, диабет тип 2, при хронични болки, емфизем, хранителни алергии, ревматоиден артрит, хронична обструктивна белодробна болест, всички видове инфекции, гангрена, хепатит, всички видове херпес, левкемия, лупус, язви, брадавици, гингивит

Водороден пероксид в помощ и при емфизем

Емфизем (хронично заболяване на белите дробове) е една от болестите, за които интравенозното въвеждане водороден пероксид е истински благодат.  С напредването на болестта, пациентът все все по-трудно диша. Инвалидната количка и допълнителният кислород стават необходими с влошаване на заболяването. Това допълнително води до високо кръвно налягане, увеличаване на самото сърце и евентуално неговото увреждане.

Конвенционалната медицина предлага много малко помощ за емфизема и не предлага лек за него. Но лечението с H2O2 може да предложи много повече. Според проучванията, с използването на 28 гр. 35% H2O2 на 3,8 л. нехлорирана вода във вапоризатор се подобрява дишането през нощта.

Интравенозната инфузия има способността да пречиства вътрешността на белите дробове и да възстанови способността за дишане. След като се въведе интравенозно, H2O2 започва да се пени между натрупаната слуз в мембраните на дихателните пътища.Така се получава ефект на таблетката, както го нарича д-р Фар. Пациентът започва да изкашля материала, насъбрал се в белите дробове.

Водородният прекис  почиства повърхността на белите дробове и унищожава бактериалните инфекции, пациентът започва да диша по-добре. Голям е броят на пациентите, на които тази техника до толкова им е подобрила дишане, че инвалидната количка и кислородната терапия вече не са необходими.

Ако желаете да намерите лекар, който е обучен за интравенозна употреба на водороденпрекис, свържете се с Фондацията за международна биооксидативна медицината – IBOM (International Bio-Oxidative Medicine Foundation) в Оклахома, САЩ.

Внимателно с употребата на водороден прекис

За вътрешна употреба се посочват 35 процента водороден пероксид. С тази концентрация H2O2 е много силен окислител и ако не е разреден, може да бъде изключително опасно, дори смъртоносно. Всяка концентрация над 10 на сто може да предизвика неврологични реакции и увреждане на горната част на храносмилателния тракт.

С 35 % H2O2 трябва:

1. внимателно да се борави (прекият контакт може да изгори кожата и е необходимо незабавно да се измие с вода);
2. Трябва да се разреди по подходящ начин преди да се използва;
3. Да се съхранява правилно и на сигурно място (след като се направи съответния разтвор , останалата част трябва да бъде плътно затворена и да се съхранява в хладилник).

Препоръчителен протокол за водороден пероксид

Капките се смесват с 2,3 дл. дестилирана вода, сок, мляко или гел от алое вера. Не използвайте хлорирана вода, за да разредите водороден прекис. Този протокол е само предложение, но е базиран на дългогодишен опит и възоснова на докладите от хиляди потребители. Тези, които избират да използват бавни темпове, могат да очакват и по-бавен напредък, но това е само опция. Програмата не е твърдо правило и имайте предвид, че може да бъде коригирана според индивидуалните нужди на потребителя.
Лицата, които имат трансплантирани органи не би трябвало да използват H2O2, защото той стимулира имунната система и може да доведе до отхвърляне на имплантирания орган.

Работа с дози водороден пероксид (прекис)

В много ситуации, след 21-дневна програма, количеството водороден прекис може да се намали постепенно:

– 25 капки веднъж дневно, всеки ден, 1 седмица

– 25 капки веднъж дневно, всеки трети ден в продължение на 2 седмици 25 капки веднъж дневно, всеки четвърти ден в продължение на 3 седмици.

Дозата може да се намали между 5 и 15 капки седмично и в зависимост от това как лицето се чувства. Тези с по-тежък проблем най-вече ще имат полза, ако остане на 25 капки 3 пъти дневно от една до три седмици, а след това да намаляват на 25 капки 2 пъти дневно докато проблемът не се реши (може и до 6 месеца).

Водороден прекис на празен стомах един час преди хранене

Капките трябва да се приемат на празен стомах. Най-голям ефект се постига, ако се вземат поне един час преди хранене или три часа след хранене. Ако има храна в стомаха, може да се предизвика пяна, лошо храносмилане и може би повръщане. Вкусът е подобен на белина, може да се намали с дъвка с канела. Някои хора имат проблеми със заспиването, ако вземат H2О2 преди лягане.

Програмата за перорална употреба в основата е една и съща за всички заболявания. Въпреки това, има няколко неща, които трябва да имате предвид.
* Някои хора може да усетят дразнене в стомаха. Ако това се случи, препоръчва се да не се прекъсва с програмата, а да останете на това ниво или да се върнете към предишното докато проблемите не спрат.
* По време на програмата не е необичайно да се преживее т. нар. криза на лечението. При някои хора може да доведе до умора, диария, кожен обрив, висока температура или грипоподобни симптоми, така и гадене. В този случай не трябва да се спира да се приема водороден пероксид, за да не се прекъсне пречистването.
Продължавайте програмата, токсините ще напуснат тялото и тази криза на лечение много бързо ще мине.