ВИДЕО, СТАВИ И СУХОЖИЛИЯ

БОЛКИ в СТАВИТЕ – причини и как да се предпазим

БОЛКИ в СТАВИТЕ - причини и как да се предпазим

към ИЗГОРИ МАЗНИНИТЕ

Преди се е смятало, че от ставни заболявания боледуват само възрастните хора, но сега жертвите са не само сред пенсионерите, а са измъчвани и хора в разцвета на силите им.

Според статистиката заболявания на ставите засягат приблизително един на всеки 3-ма души в света.

Съвременният човек не работи физически труд, неправилно натоварва ставите си, когато спортува, заедно с това прекалява с вдигането на тежести във фитнес залите. Наднорменото тегло, седящата работа, неправилната поза – това също са спътници на заболяванията на ставите, които водят до допълнително натоварване.

Ставните заболявания могат да възникнат в случаите, когато е налице генетично предразположение към тях или нарушена обмяна на веществата в организма. Лошата среда и нездравословният начин на хранене може да утежнят положението.

Освен това до ставите достигат по-малко хранителни вещества чрез кръвта, а все пак всеки ден те трябва да издържат огромни механични натоварвания и натиска на масата на тялото. Доказано е, че намаляване на теглото само с 5 кг. понижава риска от заболявания на ставите с 50%. Въпреки това, ако в продължение на 1 седмица прекарате в леглото, устойчивостта на хрущяла и костта се понижава с 15%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.