ВИДЕО, ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ (Видео), СТЕРОИДИ

СТАНОЗОЛОЛ (STANOZOLOL, WINSTROL, STROMBA)

Винстрол, Стромба, Stanozolol, Winstrol depo – това са имена на анаболния стероид Станозолол, произвеждан в инжекционна или таблетна форма. Информация за Станозолол / Винстрол, описваща неговото действие и ефект, се появява през 1962 г., когато излиза на пазара под името Winstrol. Поради липсата на странични ефекти, Винстрол започва масово да се приема от фитнес и културизъм трениращи за покачване на чиста мускулна маса и мускулен релеф и намаляване на подкожните мазнини. Фармацевтичното приложение на Stanozolol е за лечение на анемия, стимулиране на кръвообразуването, поддържане на телесната маса, свързана с различни заболявания. Истински Винстрол (Станозолол) може да се намери под различна форма за приложение и с различни търговски имена на продуктите.

Действие и свойства на Станозолол / Винстрол

Действието на Stanozolol не може да се сравни със силните андрогени, но анаболната му сила е съизмерима с тази на Метан (МетанДиенон). Само че, Винстрол няма неговото действие да задържа вода и понеже не е толкова андрогенен, няма и такъв прираст на маса при употребата му. Станозолол дори има свойството да „изсушава“, което е малко нож с две остриета за любителите на големи тежести. В следствие на силата, която дава препарата, и в комбинация със сухите ставни връзки и сухожилия, се получават неприятни травми и възпаления. Stanozolol доста повишава силата, благодарение на увеличеният синтез на градивните белтъчини /протеини/ и повишеният синтез на АТФ, натрупван в мускулните клетки.

Станозолол е производно на Дехидротестостерон, но въпреки това той проявява много слаба андрогенна активност. Той стимулира анаболните процеси в тялото и потиска катаболните, които са предизвикани от глюкокортикоидите. Така стромбата предпазва мускула от разпад, особено в тежкият период за релеф по време на нисковъглехидратни диети.

Поради ниското си андрогенно действие, Winstrol (Stanozolol) няма свойството да ароматизира (да се преобразува в естроген), което става ясно от факта, че липсва задържане на вода. Затова, по време на употребата му, няма нужда от анти-естрогени и антиароматазни инхибитори. Анабола има свойството да потиска ендогенното производство на тестостерон, ако се взема продължително време, затова след спирането му трябва да се направи пост-стероиден цикъл и да се използват стимулиращи тестостерона препарати.

Ефект и резултати

Станозолол не оказва голямо влияние върху увеличаване на телесното тегло, но е високо ценен от фитнес и културизъм трениращите заради ефекта си да прави мускулите плътни, стегнати и релефни. Затова Winstrol (Stanozolol) е неизменна част от цикъла за релеф на състезаващия се културист. В съчетание с нискокалорична и богата на протеин диета, успява да направи много добра сепарация на мускулатура. Понеже не задържа вода, а даже има свойството да отводнява, мускулите стават на фибри (така нареченият нацепен вид).

Добрия ефект на Винстрол (Станозолол) и мекия му характер го прави най-подходящия анаболен стероид за изграждане на качествена мускулна маса и постигане на добър релеф. Резултатите от Винстрол не са драстично увеличаване на мускулната маса, но придобитите мускули се запазват дълго време след спирането му. Препарата, също така оказва мощен ефект и върху силовите постижения. Стромбата ефикасно повишава експлозивната сила и издръжливостта. От тук идва и голямата привързаност на лекоатлетите и силовите спортисти към стромбата. Факта, че много световно известни състезатели, поставили рекорди, са хванати с положителна допинг проба в употреба на Winstrol (Stanozolol), говори достатъчно за резултатите.

Инжекционен Станозолол (Винстрол депо)

Винстрол (Станозолол) на инжекции е лесно разпознаваем, той представлява воден разтвор в който е активното вещество Станозолол. Ако флакона или ампулата с препарата се остави в покой без да се клати за няколко часа, водният разтвор трябва са отдели от активното вещество, което ще се утаи на дъното с бял цвят.

Инжекционният винстрол има полуживот 24 часа, това налага често инжектиране на станозолол, през ден или всеки ден. На инжекции препарата се открива до 9 седмици след последната инжекция. Това е важно за спортисти на които им предстои допинг тест!

Орален Станозолол (Стромба)

Полуживота или полуразпада на Винстрол (Станозолол) на таблетки е 8 часа, това предполага приема да се раздели на 2 пъти за деня. По този начин нивата в кръвта няма да играят, а ще са постоянни.

Winstrol (Stanozolol) на таблетки се открива до 3 седмици след последното хапче. Спортисти, на които им предстои допинг тест, трябва да вземат под внимание времето за засичане на анаболните стероиди.

Разлика между инжекционен и орален Станозолол

Разликата между двете налични форми, инжекционният Станозолол и този на таблетки, е малка. Винстрол на инжекции се усвоява по-добре и по-пълно от оралната форма, понеже навлиза директно в кръвта чрез мускулна инжекция и не преминава през черния дроб. Това прави инжекциите с препарата по-ефикасни и по-малко токсични. Но не бива да се пренебрегва и оралната форма на Станозолол /Стромба/. Винстрола на таблетки има свойството да потиска нивата на ГСХП /глобулина – свързващ половите хормони/, което повишава свободният тестостерон в кръвта, а това повишава ефекта на анаболните стероиди. Ако сте решили да правите цикъл с това съединение, помислете върху варианта да приложите и от двете форми по малко, цикълът ще бъде по-резултатен!

Прием и дозиране на Станозолол

В зависимост от формата, която индивида е избрал да приема, Винстрол се дозира различно. Приет в инжекционна форма, нормална доза е 50 мг през ден или всеки ден. Ако се използва на таблетки, се приема по 40-80 мг дневно, като дозата е разделена на два приема за деня. Ако се комбинират двете форми, инжекционна и орална, нормално е да се прилага по 50 мг на инжекция през ден и по 20-30 мг на таблетки всеки ден. При жени приемът не бива да надвишава дневна доза от 10 мг в продължение на не повече от 5-6 седмици.

Стероидни цикли с Винстрол

Винстрол (Станозолол) се комбинира успешно с повечето анаболни стероиди. В зависимост от целите на атлета, може да бъде добре съчетан в цикъл за покачване на мускулна маса или пък в цикъл за релеф и загуба на мазнини. В комбинациите с оралните анаболни стероиди трябва да се внимава с дозите, заради токсичността им към черния дроб. Цикълът с Винстрол не бива да надвишава 6 седмици. Понеже се увеличава рискът от поява на нежелани реакции.

Странични ефекти

Винстрол (Станозолол) няма такива странични ефекти, както с по-силните анаболи, благодарение на слабата си андрогенна активност. Както вече се спомена, голям негатив на препарата е потискането на тестостерона, от което може да се получи спад в либидото към края на цикъла, но то е сходно за всички анаболни стероиди и ако се приложи правилно пост-стероидна терапия, бързо ще се възстанови тази функция.

Фактът, че Winstrol (Stanozolol) на таблетки е 17-алфа алкиден медикамент, го прави токсичен за черния дроб, когато се използва продължително време или във високи дози. Предпоставки за развитие на гинекомастия със Станозолол няма. Тези които са генетично предразположени към оплешивяване, да внимават с употребата на препарата, понеже процеса може да се ускори.

Както при другите анаболи, така и с употребата на Winstrol (Stanozolol) може да се появят странични ефекти, като:
мазна кожа, акне и повишено агресивно поведение. Жените да внимават с това съединение, понеже макар и да е мек анаболен стероид, Станозолол има достатъчно силно андрогенно действие за тях.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.