СТАТИИ

СИНТОЛ (Synthol) – ползи или вреди?

СИНТОЛ (Synthol) - ползи или вреди

към ИЗГОРИ МАЗНИНИТЕ

Инжектирането на мазнини в подкожното и вътремускулно пространство  е въведено за първи път през 1899 година за пълнене на бръчки и увеличаване на бюста.

Синтол (Synthol) e комбинация от масла, лидокаин, алкохол, както следва: 85% масло средноверижни триглицериди, 7.5% лидокаин и 7.5% алкохол. Този препарат се използва от много години за увеличаване обема на бицепс, трицепс и прасец. В последно, време ако се загледате, може да откриете синтол, поставен и в големите мускулни групи- гърди, гръб, дори някои атлети си го поставят и в бедрата.

Синтол се използва най-вече от елитни бодибилдери за корекция и увеличаване на размера на така наречените изоставащи мускулни групи.
Синтол се инжектира директно в желаната мускулна група. Така се осигурява бърз ефект върху обема на дадената мускулна група, но определено се губи голяма част от релефа и сепарацията. Употребата на синтол може да се окаже доста опасна, вкарването на големи количества масло във вътремускулните пространства може да доведе до критични възпаления на тъканите, които могат да се окажат фатални за определената мускулна група. Изследвания с магнитен резонанс (MRI) показва разсейки на муковисцидоза в мускулите на бодибилдърите. При хирургично отстраняване и анализ, хистопатологията показва възпалителни промени с фиброза и така нареченото състояние „швейцарско сирене”.

В литературата има съобщения за усложнения при пациенти след инжектиране на парафин, сусам и орехово масло. Synthol или масла за инжектиране на място не повишават мускулната сила или производителност и се използват само за козметични цели.

Други потенциални нежелани реакции, които се съобщават, включват емболия на кръвта, инфаркт на миокарда (инфаркти), церебрални инсулти, белодробна емболия, язви, инфекции, кисти, нервни увреждания, мускулни увреждания и развитие на белези.

Инжектирането на синтетични или други масла трябва да бъде ограничено и да бъде забранено от аматьорски и професионални бодибилдинг събития. Професионалните и аматьорски бодибилдъри в състезания, за които се подозира, че използват синтеза или инжекциите на място, трябва да бъдат санкционирани. Synthol инжекциите не изграждат мускули – те ги унищожават!

Употребата и злоупотребата с синтол се е увеличила през годините!

Синтол (Synthol)

Трябва да има много несигурни момчета, които искат да изглеждат големи, без да работят усилено във фитнеса. Това е трагично. Фитнес гурута и компании, произвеждащи синтетични масла, рекламират своите продукти като безопасни и водещи до невероятен мускулен растеж, което е една велика заблуда, защото изкуственото олио в мускулатурата ви не е никаква предпоставка за мускулен прираст.

Също така можете да попаднете на съвет за инжектиране на анаболни стероиди в изоставаща мускулна група. Ефекта отново е на олиото най-вече, а не на активното вещество от препарата.

Глутеусите са най-инжектираната част от тялото от бодибилдърите“, пише Джош Ходник от Iron Magazine в статията си “Нарастване на мястото на инжектиране – факт или мит“. Някои бодибилдери наистина прекаляват. Виждал съм толкова големи глутеуси, че когато атлета застане фронтално срещу огледалото, си вижда задника”