СТАТИИ

ОТРОВА – храни, които ни убиват всеки ден

Към магазините IZGORIMAZNINITE. COM,

Кой ще забрани тези храни?

Докога ще се тъпчем с тях?

ОТРОВА!!!

Защо никой не повдига гласно този въпрос?

Докога?

ОТРОВА – вижте къде е?

1. Мононатриев глутамат (Е621). Продукти, съдържащи добавка E621, водят до пристрастяване тялото. При мишки в опити това вещество е довело до слепота.

 2. Транс мазнини. В много държави вече има данък за храни с транс мазнини, а у нас  – КОГА?

 3. Осолени риби в пластмасова буркани. Осолената риба се съхранява само за кратко време в такива съдове – иначе стават вредни за тялото ни реакции.

 4. Фъстъци. Това е генетично модифициран продукт. И са адски вредни.

 5. Зърнените храни за закуска с аромати и оцветители, идентични на естествените.

 6. Сладки напитки. Такива напитки първоначално индуцират жажда и в допълнение, съдържат много захар. А натриевият бензоат (E211) се използва като консервант, инхибира ензими, което води до метаболитни заболявания и затлъстяване.

 7. Наденица – съдържа до 40% мазнини и аромати. Някои колбаси, кренвирши, колбаси, 80% се състоят от ГМО соя.

8. Пиле. Това е пиле с всякакви отровни пълнители – пълно е с голям брой хормони, които причиняват хормонален дисбаланс.

9. Ароматизирани чайове. Те са натъпкани с невероятно количество оцветители и киселини.

 10. Майонеза, кетчуп, сосове. Майонеза е пълна с транс-мазнини, които са канцерогенни, и в допълнение повишават нивата на холестерол. Да не се яде майонеза, особено в пластмасови контейнери. Тя съдържа голямо количество консерванти и стабилизатори.

 11. Чипс, бисквити. В чипса има канцерогени – вещества, които предизвикват рак.

 12. Дъвчащи бонбони, бонбони, близалки. Съдържат голямо количество захар, химични добавки, оцветители, заместители. Опасни са.

 13. Кубчета бульон. Основната съставка в тях е сол (50-60%). Друга една трета част в състава са глутамати, а  те са силни канцерогени.

 14. Храни за деца съдържат ГМО. Изследванията показват, че в 10 от 14 случая има ГМО в пробите  в границите от 20% до 100% от генетично модифицирани компоненти в продукта. Фирмите нарушителите са Nestle, Gerber, Semper, Kolinska, Friesland, Nutrition.

 15. Сметана. Освен многото мазнини, има и много консерванти в нея. Съдържанието на мазнини в една нормална сметана е над 20%.

 16. Мармалади, желета, конфитюри – средно от 30 до 70% захар има в тях.  Просто използвайте заместители на захарта. да не говорим за оцветителите и консервантите в тях.

Определено има още много вещества и храни, които си ги купуваме и похапваме всеки ден