ЗДРАВЕ, СТАТИИ

ЛИЗИН против ХЕРПЕС

ЛИЗИН против ХЕРПЕС

Безспорно тази есенциална аминокиселина е основен ВРАГ на ХЕРПЕСА.

ЛИЗИН против ХЕРПЕСЛизинът не само деактивира Херпес вируса, но не допуска неговото „събуждане” за дълги периоди от време.
ЛИЗИНЪТ за ХЕРПЕСА е като ВОДАТА за ОГЪНЯ!
Огънят гори, благодарение на кислорода (О2). Заливайки го с вода, кислорода е изместен и горенето спира, т.е. няма какво да поддържа, подхранва огъня.
Идентично е действието на ЛИЗИНА по отношение на ХЕРПЕС.
Буквално, ЛИЗИНА деактивира херпес симплекс вируса, като му отнема храната и той не се мултиплицира.

КАК ПО–ТОЧНО?

Херпес симплекс вирусите тип 1 и 2 сa направени от протеини (белтъци). Основния протеин в този микроскопичен вредител е аминокиселината АРГИНИН.

За да съществува и да бъде активен, за да се размножава, Херпес симплекс вируса трябва да се храни с аминокиселината АРГИНИН.

АРГИНИНА е неесенциална амино киселина, т.е. човешкия организам може сам да я произвежда. Баланса на аминокиселините в човешкия организъм е отговорен за неговото състояние, нарушението на този баланс води до нарушения и на редица функцци в него, намиращи своето изражение под формата на болести, неразположения, податливост на вирусни инфекции и др.

Herpes Zoster

Herpes Zoster

ЛИЗИНА е есенциална аминокиселина, човешкия организъм не я произвежда, а трябва да си достави от вън, чрез храната.
ЛИЗИНА и АРГИНИНА се конкурират за едно и също място в клетката. За да влезе в клетката, ЛИЗИНА използва същите рецептори, използвани от АРГИНИНА.
ЛИЗИНА измества АРГИНИНА от депата в клетката, използвайки същите рецептори и заема неговото място.
Вирусът, веднъж попаднал в организма се активизира при отслабване на имунитета. В това си състояние започва активно да се храни и размножава, инфектира клетките в кожата. Веднъж „препълнена” с вируси, клетката умира и се изхвърля от организма. Това са добре познатите мехури, пълни с течност, които се наблюдават по лицето и устните. След това вирусите се разпространяват върху другите клетки и така дейността им се мултиплицира.
За осъществяването на този процес, както при всички организми е необходима храна, подходяща хранителна среда!
Клетките на човешкия организъм складират АРГИНИН в определени за целта депа. Доказано е, че най-много аргинин в човешкия организъм се складира в клетките на кожата, идеалното убежище за херпес вирусите. При активирането си хепрес вируса изсмуква тези ДЕПА, след което се прехвърля на други клетки, където депата са пълни, а мъртвите клетки се изхвърлят.
Херпес симплекс вирусът се нуждае от АРГИНИН, за да е активен и да се размножава!

ХЕРПЕСА се храни с Аргинин!

ЛИЗИНА и АРГИНИНА се конкурират за едно и също място в клетката, за едни и същи депа. За да влезе в клетката, ЛИЗИНА използва същите рецептори, използвани от АРГИНИНА.

Приеман в по-големи количества, ЛИЗИНА измества АРГИНИНА от депата в клетката, използвайки същите рецептори и заема неговото място.

ЛИЗИНА деактивира ХЕРПЕС вируса, като му отнема храната. Веднъж попаднал в клетката, ЛИЗИНА избутва Аргинина извън нея!
ЛИЗИНА, правейки АРГИНИНА недостъпен за вируса, го деактивира и спира неговото размножаване (логично?).
За да достигне клетката, ЛИЗИНА трябва да бъде доствен до депата там чрез кръвта. За да достигне кръвта, ЛИЗИНА трябва да бъде поет с храната или под формата на добавки към нея. Намазване на засегнатия участък с продукти за локално приложение, съдържащи ЛИЗИН е безполезено, тъй като те не могат да проникнат в клетката, от където да изместят АРГИНИНА, основната храна на вируса.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *