ЗДРАВЕ, СТАТИИ

AmmiVIT (АммиВИТ) – новото чудо в медицината

АммиВИТ, Ammivit

Страницата на AmmiVIT (АммиВИТ) в магазина – ТУК

Нуждите от витамини за човешкото тяло са неоспорими. Те са нужни всяка седмица, всеки ден, дори всяка секунда за нормалното функциониране на нашето тяло. Ако само за няколко дни лишим организма си от витамините, в тялото започват разрушителни процеси в клетките, които могат да нанесат непоправими последици.

Най-голямо присъствие в организма се наблюдава на витамини от серията „В”. Доказано е, че заради голямото си съдържание те имат огромна роля във всички процеси в тялото както при изграждането на нови клетки, така и при самото им деление. Не бива да се пропуска и подържането на нервната система, както и изграждането на тъкани.

АММИВИТ (AmmiVIT)

АММИВИТ (AmmiVIT) е продукт, създаден от винени дрожди, изключително богати на витамини от серията В

АММИВИТ (AmmiVIT) се явява един от продуктите с най-голямо естествено съдържание на ресвератрол. Научни изследванния в престижни лаборатории доказаха, че на практика ресвератрол спира стареенето и е вероятно най-мощния антиоксидант познат на планетата Земя.

Освен това мощния витаминен комплекс на АММИВИТ (AmmiVIT) го прави безценен за хората, страдащи от различни заболявания като мускулна дистрофия, увредени нервни окончания, болки в ставите, следоперативни състояния, полова немощ, за хора, работещи в агресивна сгреда и възстановяване след отравяния.

АММИВИТ (AmmiVIT) е подходящ и за външно приложение, подпомага лечението на редица кожни заболявания.

Наред с вичко това, богатия витаминен комплекс е невероятно ценна добавка за спортуващи хора.

АММИВИТ (AmmiVIT)

Състава на АММИВИТ (AmmiVIT):

• Витамин В1 (Тиамин)

Тиамин е витамин, който жизненоважен за човешкия организъм. Показания: тиамин се използва за профилактика и лечение на състояния свързани с дефицит на витамин B1 като бери-бери, енцефалопатия на Wernicke. Другото му предназначение е за лечение на алкохолизъм, изгаряния, гастректомия, заболявания на тънките черва, цироза и нарушена чернодробна функция, хипертиреоидизъм, тежки инфекциозни заболявания.

• Витамин В2 (рибофлавин)

Витамин В2, известен още като рибофлавин, е водоразтворим витамин, който е основна съставна част на кръвта. Участва в производството на червените кръвни телца. Съдейства за движението на кислородните молекули в кръвта. Играе важна роля при образуването на антитела. По този начин спомага поддържането на здрава имунна система и помага на организма да се пребори с различни заболявания.

Помага на растежа и възпроизвеждането, важен е за поддържането на здрава коса, нокти и кожа. Действа ползотворно на зрението и спомага за премахването на умората на очите. В комбинация с други витамини спомага за по-бързото асимилиране на въглехидратите, мазнините и белтъчините.

• Витамин В3 (ниацин)

– Производство на енергия – подобно на останалите B-комплекс витамини, ниацинът е важен за производството на енергия. Две уникални форми на витамин B3никотинамид аденин динуклеотид и никотинамид аденин динуклеотид фосфат са от съществено значение за превръщането на съдържащите се в организма белтъчини, мазнини и въглехидрати в използваема енергия. Витамин В3 се използва също така да синтезира нишесте, което може да се складира в тялото в мускулите и черния дроб за евентуално използване като енергиен източник.
– Метаболизъм на мазнините витамин B3 играе важна роля в химическата обработка на мазнините в тялото. Съдържащите мазнини структури в тялото (като клетъчните мембрани) обикновено изискват наличието на витамин B3 за техния синтез, както и много базирани на мазнини хормони, наречени стероидни хормони.
Въпреки че В3 е необходим за производството на холестерол в черния дроб, той многократно е използван успешно за понижаване нивата на общ холестерол в кръвта.
– Поддръжка на генетичните процеси – компонентите на първичния генетичен материал в нашите клетки, наречени ДНК, изискват витамин B3 за тяхното производство.
– Регулиране на инсулинавитамин B3 влияе на кръвната захар и регулиране функцията на хормона инсулин, тъй като се включва в метаболизма му.

АММИВИТ (AmmiVIT)

• Витамин В6 (пиридоксин)

Витамин В6 е известен още и като Пиридоксин. Той е част от В-комплексът и е водноразтворим витамин. Първоначално е бил известен като Aдермин и е бил приложен за излекуване на дерматит при млади плъхове. Пиридоксинът е изолиран през 1938 год. от дрожди и черен дроб и още същата година е синтезиран. Всъщност става въпрос не за един витамин, а за група витамини – Пиридоксин, Пиридоксал и Пиридоксамин, които взаимно се превръщат един в друг. Те са родствени съединения, притежаващи сходна биологична активност.

• Витамин В8 (мезо-инозит Инозитол)

Витамин B8, известен още като инозит или инозитол е витамин от групата B. Той е гликозен полимер, необходим за правилното образуване на клетъчните мембрани в   организма. Витамин В8 се синтезира в организма, но в недостатъчно количество. Витамин B8 улеснява метаболизма на мастните киселини, предпазва черния дроб от мастна дегенерация. Този витамин пречи на отлагането на холестерол по стените на артериите, за същевременно подпомага процесите на детоксикация на организма. Витамин В8 спомага за извличането на вредните субстанции, натрупващи се в организма в резултат на лекарствен прием

• Витамин В9 (фолиева киселина)

Фолиевата киселина, наричана още витамин B9 e водно разтворим витамин, представлява жълто-оранжев кристален прах. За фолиевата киселина може да се говори, като за най-важния от всички витамин. Неговото въздействие върху човешкото тялото го прави задължително за бременните жени. Достатъчната консумация на фолиева киселина намалява риска от вродени увреждания на бебето до 70% като спомага за правилното развитие на гръбначния стълб, мозъка, образуването на ДНК и доброто развитие на клетките. Витаминът указва много добро влияние и на майките, особенно тези които са склонни към анемия.

• Витамин В10 (парааминобензонова киселина)

Витамин B10 (Парааминобензоена киселина) – участвува в метаболизма на желязото и формирането на еритроцитите. Подобрява синтеза на фолиевата киселина и абсорбцията на пантотеиновата киселина. При недостиг на този витамин косата преждевременно посивява и се появяват кожни екземи.

• Витамин В12 (кобаламин)

Витамин В12, известен още като червения витамин или кобаламин, е водоразтворим витамин, който образува и регенерира червените кръвни клетки, с което предотвратява развитието на анемия.

Този витамин подпомага растежа и усилва апетита при децата. От голямо значение е занервната система и наличието на енергия. Спомага за правилното оползотворяване на мазнините, протеините и въглехидратите. Подобрява паметта и концентрацията. Не е токсичен при наличие на прекомерно количество в организма.

• Витамин В13 (Оротова киселина)

Все още науката не е разбрала всички тайни на витамин В13. Знае се, че той помага пр лекуването на множествена склероза. Друга доказана заслуга на този витамин е участието му в усвояването на витамин В12 и фолевата киселина. Изследвания върху животни сочат, че и В13 участва във възстановяването на кръвните клетки и производството на нови такива. Усилията на учените са насочени и към установяването на симптомите на дефицит на този витамин. Подозренията са, че липсата му може да доведе до дегенеративни клетъчни процеси, чернодробни смущения и преждевременно стареене.

Най-добрите източници също не са доказани категорично, но като такива се считат млякото и млечните продукти, соята и зеленчици като моркови и картофи.

• Витамин В15

Витамин В15 нормализира липидната обмяна ворганизма, има много добро липотропно действие и подобрява процесите на аеробната синтеза. Той увеличава възможностите за използване на кислорода от организма, както и засилва устойчивостта на кръвоносните съдове към кислородно гладуване, познато като хипоксия.
Витамин В15 потиска натрупването на млечна киселина в мускулната тъкан, като по този начин намалява умората и увеличава издръжливостта на спортистите. Използва се за лечение на алкохолна зависимост/алкохолизъм.

• Витамин Е (токоферол)

От витамин Е зависят репродуктивните способности на организма. При авитаминоза настъпва инфертилитет, т.е. дори да настъпи бременност, което е изключение, тя се губи. Витаминът участва в процесите на овулация и зачатие. Той има отношение и към мъжкия инфертилитет, тъй като променя епителните тъкани на тестисите.

Витамин Е подобрява цикрулацията на кръвта, необходим е за регенерация на тъканите, има положителен ефект при предменструалния синдром и се използва при фиброзни заболявания на гърдите.

Осигурява нормалното кръвосъсирване и зарастване на раните, като намалява вероятността от оформянето на белег. Понижава кръвното налягане. Предпазва от катаракта.

Повишава атлетическите постижения, понижава конвулсиите на краката, поддържа здравето на нервите и мускулите, укрепва стените на капилярите и предотвратява анемията.

Витамин Е е признат за най-мощният антиоксидант. Предпазва клетките от увреждане, забавя окисляването на липидите и образуването на свободни радикали в организма. Той предпазва другите мастноразтворими витамини от окисляване, като спомага усвояването на витамин А.  Витаминът забавя стареенето и предотвратява появата на пигментация на кожата с възрастта.

• Витамин D

Витамин D е витамин, който се съдържа в рибеното масло, яйцата\и черния дроб. Синтезира се под действие на слънчевите лъчи в кожата и костите. Недостигът му през детската възраст води до болестта рахит (изкривяване на кости и крайници). Двете му главни форми са D2 и D3. Разтворим е в мазнини. Съществува хипотеза (все още изследователска), че продължителното отсъствие на витамин D в организма може да доведе до заболяване от рак.

• Витамин С  

Антиоксидант. Ензимен кофактор. Аскорбатът е кофактор на набор от хидроксилиращи ензими, например пролил- и лизилхидроксилази.Електронен транспорт. In vitro аскорбатът e донор за фотосинтетичния и митохондриалния транспорт.Синтез на оксалати и тартарати при растенията. Аскорбатът има регулаторна роля за растежа и деленето на растителните клетки. Аскорбатът и неговите окислени форми участват в поддържането на редокс-статуса на клетките, наред с глутатиона (Noctor & Foyer, 1998). При животните е прекурсор на колагена.

• PP (ниацин), H (Биотин), Витамин К

Витамин К е съществено значение за образуването на кръвосъсирващия химикал протромбин. Той предотвратява вътрешното кървене и намалява менструалното течение. Жизнено важен е за правилната работа на черния дроб, както и за усвояването на калция в организма.

 

Освен богатия си витаминен състав, АММИВИТ (AmmiVIT) съдържа и всички заменими и незаменими аминокиселини, изключително важни, както за атлети, така и за неспортуващи хора.

Съдържа и пълния набор от Микро- и Макроелементи достатъчни за да не се употребяват допълнителни дози от други хранителни добавки.

Начин на дозиране:  1 чаена лъжичка сутрин, разтворена във вода или друга течност

За хора, извършващи тежка физическа работа 2-3 чаени лъжички преди натоварване и веднага след това.

За външно прилагане напоете тампон или памук с АММИВИТ и нанесете върху поразената кожа 2 пъти дневно.

Забележка: Продукта е хранителни добавки, спортни храни и не бива да се използва като заместител на лекарство.