Добре дошли в нашия магазин !

Ginger (Джинджифил)

Наличност: В наличност

19,00 лв.

ДАЙТЕ ПЪРВОТО МНЕНИЕ за този продукт

Джинджифилът е добре познат като лек за болести, гадене и стомашно разстройство, използва се при колики, чревни смущения, загуба на апетит, треска, настинка, грип, лошо кръвообращение,

Ginger (Джинджифил)

Още изгледи

Детайли

Опаковка: 100 капсули
Производител: NATURES WAY
Категория: ЗДРАВНИ ПРОДУКТИ

 

Ginger - Джинджифилът е добре познат като лек за болести, породени от пътуване, гадене и стомашно разстройство, използва се при колики, чревни смущения, загуба на апетит, треска, настинка, грип, лошо кръвообращение, менструални спазми, диспепсия (подуване на корема, киселини в стомаха, метеоризъм), лошо храносмилане и стомашно- чревни проблеми, като газове и стомашни спазми.

Джинджифилът е мощно противовъзпалително средство, а напоследък представлява интерес с това, че може би облекчава ставни проблеми. Използва се и при артрит, главоболие, зъбобол, кашлица, бронхит, остеоартрит, за облекчаване на тендинит, понижаване на Холестерола и кръвното налягане, както и за предотвратяване на вътрешните кръвни съсиреци.

Джинджифилът е достатъчно добре проучен и много от традиционните му ползи са потвърдени. Той е добре познат със свойството си да облекчава смущенията в организма, породени от пътуване, изключително полезен е при гадене и стомашно разстройство. Джинджифилът е средство за затопляне, идеален е за стимулиране на кръвообращението, понижаване на високото кръвно налягане и пречистване на кръвта. Той е мощна противовъзпалителна билка, а напоследък се проучват доста сериозно функциите му при решаване на ставни проблеми.

Коренът от джинджифил се използва често и при лечение на диспепсия (дискомфорт след хранене), това включва симптоми на подуване на корема, киселини в стомаха, метеоризъм и гадене. Счита се, че е полезен при морска болест. Поради спазмолитичната си характеристика, някои хора са го използвали, за да облекчават менструални спазми. При някои традиционни системи за лечение се счита, че джинджифилът е полезен при лечение на артрит, треска, главоболие и зъбобол.

Джинджифилът може да се приема орално, като билково лекарство, за да предотврати или облекчи гадене, в резултат на химиотерапия, морска болест, бременност и хирургическа намеса.

 

Резултатите от лабораторните изследвания, както и от малки проучвания, проведени сред моряци на кораби или пътници с морска болест, установяват, че джинджифилът като цяло е по-ефективен за облекчаване на смущенията от плацебото (или захарни хапчета). Няколко сравнения между джинджифила и лекарствата с рецепта, или без рецепта, показват, че той облекчава гаденето при бременност, но резултатите не са крайни.

В някои проучвания се наблюдава сходна ефективност на джинджифила и компараторните лекарства, а други изследвания твърдят, че растението има малка или никаква ефективност в сравнение с лекарствата.

Като цяло, не са забелязани странични ефекти при употреба на джинджифил, дори при бременни жени. Растението е използвано в народната медицина при лечение на леки стомашни спазми. Последните проучвания потвърждават, че джинджифилът може да окаже пряко влияние върху стомашно - чревния тракт, което помага за подобряване на мускулния тонус и предотвратяване на необичайно бързи и силни чревни контракции.

Може би ще проявите интерес и към следните продукти

Gastritix

Gastritix

24,00 лв.
Garlicin

Garlicin

40,00 лв.
   

КЛ. ДУМИ ЗА ПРОДУКТ

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.